Jaarthema: BEESTENBOEL! Het belooft superleuk te worden.

Computergebruik

Onze school heeft de laatste jaren reeds een degelijke reputatie opgebouwd wat betreft informatica.

Er zijn op dat vlak trouwens enorme investeringen gedaan :

• ⇒ een uitgebouwd netwerk
  • gans de school op internet
  • computers in alle klassen
  • een mobiele laptopklas
  • aangepaste educatieve software
  • ⇒ touchscreens (Prowise) voor de lagere school en kleinere touchscreens voor kleuters
  •

We zijn er immers van bewust dat onze leerlingen moeten worden voorbereid op een wereld waarin bijna alles met de computer geregeld zal worden. Vooral als bron van informatie , als communicatiemiddel en als bijkomende leerhulp in de klas, komt de PC in onze school uitstekend van pas.

Bij de kleuters gaat een nieuwe, fantasievolle wereld open wanneer ze d.m.v. enkele educatieve Cd-rom’s de computer leren hanteren.

• Tellen, rekenen,  lezen, Frans, wereldoriëntatie worden  aantrekkelijker dankzij aangepaste software en het opzoeken of oefenen op internet.
  •  Op een leuke manier maken de kinderen kennis met de computer.